هر کس به نحوی تاریخ و جغرافیای هشت سال جنگ تحمیلی را درک کرده باشد و دفاع مقدس را به معنی واقعی فهمیده باشد، نمیتواند از حس و حال آن خود را جدا کند. من هم که به عنوان یکی از نوجوانان رزمنده در ساخت آن تاریخ بشکوه نقش داشتم، خودم را متعلق به این عظمت الهی میدانم.
بازدید امروز : 44
بازدید دیروز : 10
کل بازدید : 21628
کل یادداشتها ها : 28
استاد سیمیندخت وحیدی
سیمیندخت وحیدی در اسفندماه 1312 در جهرم به دنیا آمد. دوران کودکی و تحصیلات را در همان جا گذراند و دیپلم ادبی گرفت. رویکرد او به شعر به سال 1329 (17سالگی) باز میَگردد. شعرهای وی پس از پیروزی انقلاب (1358) تاکنون به صورت پراکنده در بیشتر نشریات کشور و جنگها و مجموعههای شعرهای مختلف گردآوری شده، انتشار یافته است.
«سیمیندخت وحیدی» قبل از انقلاب فعالیتهای سیاسی و اجتماعی بسیاری داشت و بارها توسط ساواک مورد تعقیب قرار گرفت به همین دلیل به مدت 15 سال قلم را زمین گذاشت و در چاپ اعلامیههای امام خمینی(ره) فعالیتهای خود را ادامه داد.
از آغاز دفاع مقدس، بارها برای شعرخوانی به جبهه شتافت و همراه و همگام با جمعی دیگر از شاعران انقلاب در خطرناکترین مناطق جنگی و نزدیکترین خطوط مقدم جبهه با دشمن، حضور مییافت و به شعرخوانی میپرداخت. وی در طول دو دههی اخیر (1360-1370)، از جمله فعالترین شاعران زن در عرصه دفاع مقدس بوده است. او تاکنون در بسیاری از شبهای شعر دفاع و مقاومت، مناسبتهای ویژه و همایشهای سراسری شعر دفاع مقدس حضوری فعال داشته است.
شعرهای «وحیدی» همگی در قالب کلاسیک بوده و بیشتر به غزل متمایل است. وی مدتی است که به تشکیل انجمن شعر ویژه زنان شاعر همت گماشته و جلسات هفتگی انجمن را در منزل مسکونی خویش اداره و سرپرستی میکند.
وی میگوید:
برای شناخت ماهیت شعر، هر کس تعبیری خاص را دارد. گاهی شعر را آیین زندگی دانستهاند و گاهی گفتهاند سربلندی بشری است یا گفتهاند زبان احساس است. نیروی محرکه با هنری است که خون و جان دارد یا نبوغ هنری میباشد و بالاخره شعر کلامی است برای خلق امکان، برای تحقق حقیقت و پرواز در آسمان تعالی و کمال و حضور بیواسطه با عالمی غیرقابل رؤیت، حال و حضور، کشف و شهود، ابداع ضابطهای برای اندیشیدن، حرکتی برای رسیدن به تفکر و کلیدی برای گشودن درهای فضیلت و قرب حق جلاله. یعنی توانایی است، شور عشق است، آینهای است جاودان که تصویر گذشته و آینده را در خود دارد و خلاصه اینکه کلمهالله است. شعر دفاع مقدس یا شعر مقاومت امروز از سرچشمه زلال اندیشههای ناب جوانان و نوجوانان نسل امروز نشأت میگیرد که با رعایت تکنیک و کاربرد واژههای جدید و ترکیبات تازه و حفظ دیگر عناصر لازم شعری حاکم بر فرهنگ این مرزوبوم، جایگاه ویژهای را به خود اختصاص داده و با الهام از آنانی که در راه تحقق آرمانهای والای این نظام، زندگی خود را در دفاع از سرزمین و مکتب خود به هیچ انگاشتند پدیدآور مضامین و اندیشههایی میشوند که در هیچ یک از دوران تاریخ این سرزمین همانند آن دیده نشده بود...
جنگ با همه شقاوت و زندگی سوزیاش، درخشش استعدادها را در پی داشت و به این بارقههای آسمانی مجال ظهور داد. در نتیجه شعر مقاومت، آمیزهای از عشق و عرفان و حماسه است. آزاد و رها اما متعهد و مسئول... شعر انقلاب از قلمرو و حماسه و اندیشههای حماسی تکوین یافته که درخشانترین نمایههای حماسی آن عبارتاز: عاشورا، جنگ تحمیلی، شهادت، مبارزه، ایثار و ...
او در مورد شعر دفاع مقدس میگوید:
« هدف به تصویر کشیدن رشادتها و دلاوریهای نسل گذشته برای نسل امروز در قالب شعر است که میبایست این ارزشها برای نسلهای بعدی حفظ شود. این شعرها بازگو کنندهی شرح بدنهای تکه تکهی شهدا و دلیرهای آنهاییست که در برابر دشمنان این مملکت ایستادند و از کلمهی «لااله الا الله» دفاع کردند.»
وحیدی در طول فعالیت خود فعالیتهای گوناگونی داشته که از آن جمله است:
1- همکاری با صدای جمهوریاسلامی ایران از اولین شب پیروزی انقلاب اسلامی.
2- نویسندگی برنامههای مختلف رادیویی به ویژه برنامه خانواده که خود از دستاندرکاران تشکیل دهنده آن برنامه بوده است.
3- همکاری با حوزه هنری.
4- آموزش شعر برای دانشآموزان مستعد آموزش و پرورش در اردوهای تابستانی
5- مسئول آموزش مکاتبهای اصول و قواعد شعر برای نوجوانان و جوانان کشور.
6- سردبیری نشریه کوثر.
7- همکاری با بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس به عنوان داور در چندین مرحله از انتخاب بهترین کتاب سال دفاع مقدس.
8- همکاری با تبلیغات جبهه و جنگ سپاه پاسداران در گردآوری، تصحیح شعر و ثبت خاطرات رزمندگان شهید.
9- تدریس تاریخ ادبیات و اصول و قواعد شعر درکانونهای ادبی پردیس و شهید مفتح و اردوهای تربیتی جوانان و دانشجویان و دانشگاه تربیت معلم.
آثار منتشر شده وی عبارتند از:
1- هور، مجموعه شعر، انتشارات آسیا، 1346
2- یک آسمان شقایق، شعر دفاع مقدس، حوزه هنری، دفتر ادبیات مقاومت? 1374
3- حس میکنم زندگی را، حوزه هنری، 1374
4- موجهای بیقرار، حوزه هنری، 1375
5- شعر جوان، گردآوری شعر زنان، انتشارات حدیث، 1375
6- از نگاه آینهها، گردآوری شعر دفاع مقدس زنان،بنیاد حفظ آثار و ارزشهای دفاع مقدس ، 1377
7- در قاب گلهای، گاهنامه شعر، دفتر 4، گردآوری، حوزه هنری، 1368
8- کوثر2، حوزه هنری
9- گزیده ادبیات معاصر، مجموعه شعر، شماره 18، انتشارات نیستان، 1378
10-هشت فصل سرخ و سبز، شعر پایداری، نشر برگ زیتون، 1381